Om byen Thorsminde

Byen mellem hav og fjord

Thorsminde
Storme og stormfloder er voldsomme oplevelser som præger befolkningen i Thorsminde. Det er ikke blot i dagene under og efter sådanne begivenheder, hvor man husker døgn med konstant indsats, for når det værste er overstået, kommer der ofte lange perioder, hvor digerne skal sættes i stand.

Thorsminde – hvor Nissum Fjord og Vesterhavet mødes
Havnen i Thorsminde syder af stille charme og livlig aktivitet. Kig ind i auktionshallen, når der afholdes fiskeauktion for turisterne. Det går stærkt, så man skal virkelig være vågen, hvis man skal følge med, men det er en oplevelse, I ikke må gå glip af.

Thorsminde er en by med en meget speciel beliggenhed på den smalle landtange mellem Vesterhavet og Nissum Fjord. Uanset hvor man færdes i Thorsminde-området har man en dejlig udsigt til fjord, klit og hav.

Hovederhvervet er fiskeri, og det har naturligvis sat sit præg på byen. Det er altid spændende at se, når kutterne kommer ind fra havet og losser fiskene. Havnen ligger lige bag klitterne og indsejlingen og afgrænses af to lange moler ud i Vesterhavet. En spadseretur ud på molerne er – uanset vejret – altid en oplevelse. Hele området er et yndet område for lystfiskere fra tidlig forår til sen efterår.

Thorsminde har også en interessant historie at fortælle. Én af de største strandingsulykker med næsten 1400 omkomne skete i 1811 ud for Thorsminde. Her forliste to store engelske linieskibe St. George og Defence. Denne tragiske begivenhed er baggrunden for, at det første strandingsmuseum blev grundlagt i Thorsminde, og på museet kan man i dag se en lang række genstande fra de to engelske skibe.

Læs mere på Thorsminde by
19.06.2007.-170_thorsminde